Univerzálny nôž Seburo HOGANI Deluxe z japonskej damaškovej ocele.
Ucelený rad Seburo HOGANI Deluxe, ktorý vrelo odporúčame zapáleným domácim kuchárom, obsahuje aj tento skvelý univerzálny nôž. Ako jeho názov napovedá, je určený na rôzne druhy prác v kuchyni, ako v tej profesionálnej, tak aj u vás doma.
Odborníci - slávni šéfkuchári, ktorí šíria osvetu do našich domácich kuchýň, vždy odporúčajú používať na rôzne úkony na to určené nože. Nie vždy je to možné – či už kvôli nedostatku miesta, obmedzeným financiám, alebo jednoducho osobným preferenciám. A preto sú tu nože tzv. univerzálne, ktoré zvládnu takmer akúkoľvek prácu, ktorú si v kuchyni vymyslíte. Univerzálny nôž Seburo HOGANI medzi tento druh nožov patrí. Je vyrobený z vysoko kvalitnej damaškovej ocele. Pohodlná rukoväť európskeho typu je z prírodného orechového dreva a ľahko sa drží. Stane sa vašim všestranným pomocníkom, ktorý vám uľahčí život. Nechce sa vám premýšľať, ktorý tvar noža práve zvoliť? Nevadí - je tu univerzálny nôž Seburo HOGANI! Máte ako my slabosť pre preverenú tradíciu v modernom kabáte a chcete si dopriať aspoň jeden skutočne kvalitný nôž? Tak toto je voľba pre vás.
V univerzálnom noži Seburo HOGANI sa elegantne snúbi európska a japonská tradícia aj klasické a moderné materiály. Vzniká tak jedinečná kombinácia, ktorú si jednoducho zamilujete.
Dĺžka rukoväte: 120 mm
Dĺžka čepele: 120 mm
Celková dĺžka: 240 mm
Hmotnosť: 75 g
Čepeľ univerzálneho noža Seburo HOGANI je hrubá 2,2 mm a veľmi stabilná. Séria nožov HOGANI sa vyznačuje vysokou kvalitou materiálov a výrazným designom. Všetky nože sú vyrobené z vysoko pevnej ocele VG-10 s tvrdosťou 61 RC v damaškových obkladoch, čo zaručuje ich dlhú životnosť, spoľahlivosť a zároveň krásu čepele. VG-10 bola špeciálne vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pre potreby nožiarskeho priemyslu. Používame ju vo výrobe nožov, rovnako ako mnoho ďalších japonských značiek. Viskozita tejto ocele je dostatočná na udržanie reznej hrany aj pri kalení na tvrdosť 60-62 RC. Vďaka tejto kombinácii je nôž veľmi odolný a má vynikajúce krájacie vlastnosti - značnú ostrosť aj kvalitný rez, takže budete mať všetky úkony pod kontrolou. Zvládnete s ním naozaj skoro všetko – nakrájať pečivo, ovocie, zeleninu, syry alebo údeniny. A dokonca vie nakrájať aj surové mäso.
Elegantná rukoväť európskeho typu je príjemná do ruky a je vyrobená z orechového dreva, čo je ekologický a veľmi odolný materiál s dlhou životnosťou. Navyše ide opäť, podobne ako pri damaškovej oceli, o tisíce rokov starý materiál preverený rokmi používania v kuchyniach po celom svete. Vyžaduje síce občasnú údržbu, ale vďaka modernému spracovaniu dreva sa jej netreba obávať. Kovová podložka čepele osadená v rukoväti zabraňuje hromadeniu škvŕn a nečistôt na rukoväti, čím sa zvyšuje hygiena a jednoduchosť údržby celého noža.
Odporúčania a údržba:
Nôž ako celok:
✅ Univerzálny nôž Seburo HOGANI z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu.
✅ Po použití nôž ručne umyte a ihneď osušte, prípadne aj potrite olejom. Inak by čiastočky na ostrie noža mohli začať korodovať a zanechať na noži nevzhľadné škvrny.
✅ Nepoužívajte nôž z damaškovej ocele na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Môže dôjsť k zlomeniu ostria, alebo vylomeniu jeho časti.
✅ Nepoužívajte nôž ako páčidlo a vyvarujte sa jeho ohýbaniu.
✅ Chráňte nôž a jeho ostrie pred pádom alebo nárazom.
✅ Ak viete, že nôž z damaškovej ocele nebudete dlhšiu dobu potrebovať, je vhodné ho potrieť olejom a zabaliť do handričky alebo novín.
✅ Nôž ukladajte na bezpečné miesto a chráňte pred deťmi!
Údržba rukoväte:
Rukoväť z orechového dreva vyžaduje občasnú starostlivosť. Drevo je živý materiál, a preto k nemu tak musíme pristupovať. Aj keď je riadne vyschnuté, reaguje na zmenu vlhkosti, takže môže dochádzať k jeho skrúteniu alebo aj prasknutiu. Týmto zmenám sa dá predísť dodržiavaním dvoch jednoduchých zásad:
✅ Pred prvým použitím odporúčame rukoväť dôkladne potrieť olivovým či slnečnicovým olejom. Tým sa zlepší jej prirodzená odolnosť proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli zotrite nevstrebané množstvo obrúskom.
✅ Pri pravidelnom používaní a umývaní odporúčame ošetrenie olejom občas zopakovať.
Ostrenie noža:
Ostrie noža je rovnomerné, európskeho typu. Ostrenie sa teda vykonáva symetricky. Na brúsenie odporúčame používať ocieľku.
Univerzálny nôž Seburo HOGANI je jedinečný produkt, ktorý vám bude pri troche starostlivosti výborne slúžiť celé roky. Každý nôž je zabalený v krásnej krabičke, takže darčekové balenie máte vyriešené a môžete ho smelo venovať niekomu blízkemu. Pretože nehľadiac na ich vybavenie kuchyne, univerzálnym nožom nikdy nič nepokazíte. Alebo si ho pokojne nechajte pre seba a uvidíte, že vám značne uľahčí život v kuchyni.
Predstavujeme vám rad nožov HOGANI od známej značky SEBURO. Tento rad nožov je vyrobený z vysoko kvalitnej ocele, čo zaručuje ich pevnosť a odolnosť. Rukoväte nožov sú vyrobené z orechového dreva, ktoré im dodáva štýlový a elegantný vzhľad. Séria nožov HOGANI zahŕňa široký výber nožov, ktoré sú vhodné na riešenie akýchkoľvek kuchárskych úloh. Tu nájdete univerzálne nože aj špecializované nože pre určité typy práce na kuchynskom stole. Každý nôž z tejto série má jedinečný dizajn a tvar, ktoré zaisťujú pohodlné a efektívne použitie. Ak kupujete nože z radu HOGANI, získate nielen kvalitný nástroj na prípravu jedla, ale aj ozdobu pre vašu kuchyňu. Tieto nože budú skvelým darčekom pre každého milovníka kulinárstva.
Premiová značka kuchynských nožov SEBURO predstavuje elegantnú klasiku japonských a európskych nožov. Základom každého modelu je vysoko kvalitná oceľ s unikátnou geometriou čepeľou a ergonomickými rukoväťami. Naše nože spájajú tradičné prvky s inováciami, poskytujú pohodlie, štýl a neprekonateľný výkon vo vašej kuchyni. Objavte svet dokonalého krájania s nožmi SEBURO a užite si proces prípravy vašich obľúbených jedál!